måndag 4 februari 2013

Rödbetsrisotto med ruccola och pinjezzano

Härförleden fick jag oerhörda rödbetscravings och risottocravings på samma gång. It's a sign, tänkte jag och skred till verket och kokade rödbetsrisotto. Men det kändes som att någonting fattades. Ruccola adderades men känslan kunde inte helt suddas ut. Pinjenötterna lockade i köksskåpet. Pinjezzano tänkte jag.

Pinjezzano:
30 g pinjenötter
1,5 tsk finriven gul lök
vitpeppar
havssalt

Rosta pinjenötterna tills de fått en ordentlig gyllenbrun yta, och mixa sedan till ett finkornigt pulver i matberedare. Tillsätt finriven lök och fortsätt mixa tills löken och nötterna blandats väl. Smaka av med havssalt och vitpeppar. Strö över valfri rätt som behöver piffas till. Gärna italiensk-inspirerad. Gärna rödbetsrisotto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar