torsdag 31 januari 2013

Pizza med seitankorv och avokado&pinjenötscrème

Gjorde pizza med tomatsås, lök, het seitankorv (ekko gourmets paprichaskorv), paprika, skogschampinjon, sojaost (vegusto), ruccola och...*drumroll* avokado&pinjenötscrème! Det var så jävla gytt. De två sistnämnda ingredienserna hamnade på pizzan efter ugnsbakning, fräscht och friskt.

Avokado&pinjenötscrème:
1 avokado
0,5 dl pinjenötter
1 vitlöksklyfta
0,5 msk granatäppelbalsamico
1 msk vatten
en halv kruka färsk basilika
salt
peppar

Rosta pinjenötterna i torr panna, mixa till finkornigt pulver i matberedare. Tillsätt basilika och pressad vitlök och fortsätt mixa tills ingredienserna finfördelats och blandats väl. Häll ner granatäppelbalsamico och hälften av vattnet och fortsätt mixa tills du uppnått någorlunda slät konsistens. Tillsätt avokado och späd med resterande mängd vatten tills du fått den konsistens du vill ha. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

2 kommentarer:

  1. amen det är då ingen hejd på vilka fantastiska kreationer du kan slänga ihop! avocado + pinje låter som kanske världens bästa kombo!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, tack Anni, riktigt krämig kombo var det och det värmer att få höra det från dig!

      Radera