tisdag 18 december 2012

Gräddstuvad kastanj med sojafärsbullar och granatäpple

"Det här är som julmat, fast bättre!". Så lät det faktiskt när detta serverades. Det var inte jag som avlade utlåtandet men jag höll med och tyckte det var en träffande beskrivning. Julmat med en twist som möter centraleuropa. Denna måltid avnjöts passande nog på kastanjegatan.

Gräddstuvad kastanj med grönkål:
1/2 purjolök
200 g fryst grönkål
200 g förkokt eller förrostad kastanj
en hutt havregrädde
1/2 citron
salt
peppar
muskot
olja

Hacka löken tunt, stek i olja tillsammans med muskot. Tillsätt kastanjer när löken mjuknat. Tillsätt grönkål efter någon minut och fortsätt steka tills den tinat ordentligt. Häll ner havregrädde efter humör, smaka av med salt, peppar och färskpressad citron. Låt koka in i några minuter.
Göttbullarna gjordes ungefär på det här sättet men utan rökarom,  istället med extra kikärtsmjöl plus basilika. Till det ugnsbakad zucchini och färskt granatäpple.

2 kommentarer: