måndag 19 november 2012

Veefwrap med vitkål, tomat och ajvar på gul paprika

Ajvar på gul paprika:
300 g aubergine
300 g gul paprika
1 msk tomatpuré
sambal olek efter smak
1 tsk vitvinsvinäger
0,5 dl olivolja
en nypa socker
salt efter smak
2 stora vitlöksklyftor
ungerskt rökt paprika pulver

Sätt ugnen på 200 grader celsius. Halvera auberginen på längden och stick hål lite varstans i skalet. Halvera paprikorna på längden och rensa bort innanmätet. Lägg aubergine och paprikor i en ugnsfast form med lite olja i botten och skalen uppåt. In i ugnen tills paprikorna börjar få mörka fläckar på skalet och auberginen börjar bli sladdrig (eventuellt kan auberginen behöva något längre tid än paprikorna). Lägg paprikorna i en försluten plastpåse tills de svalnat av. Pilla därefter bort paprika skalet och gröp ur auberginens innanmäte och släng skalet. Mixa aubergine, paprika, olja, vinäger, tomatpuré och pressad vitlök till en slät puré. Smaka av med rökt paprikapulver, socker, salt och sambal.

Bred ut på ett flatbread, toppa med nystekta veefbitar från astrid&aporna (eller den lite billigare varianten från östasien livs på möllan, exakt samma produkt men med annan förpackning och lägre pris), hackad tomat och strimlad vitkål. Rulla ihop och ät.

2 kommentarer:

  1. Riktigt snygggt med gul ajvar! Ska testa det. Och tack för länken i julinlägget.

    SvaraRadera
  2. Tackar! Fint att se att ni kör julkalendern i år igen, riktigt bra för att komma i rätt stämning.

    SvaraRadera