onsdag 21 november 2012

Sparrisfyllda lasagnerolls

Gjorde en ny maträtt härförleden. Lasagnerolls. Det hela grundade sig i att jag inte hade tillräckligt många lasagneplattor för att kunna göra en ordentlig lasagne, men ändå var sugen på smaker i samma härad. Resultatet påminde en del om cannelloni, men ändå inte. Experimentlustan var det viktiga, måtten sekundära. Så här gick det till:

Blötlägg lasagneplattor i ljummet till varmt vatten i cirka 20 minuter. Förstek under tiden sparris med finhackad lök och timjan. Krydda med lite salt, peppar och eventuellt citron. Ta upp en laganeplatta, låt droppa av och skär den i två jämnstora, avlånga bitar med hjälp av ett rakt snitt från kortsida till kortsida. Vira in sparris två och två i en lasagne-remsa. Ugnsbaka under krämig tomatsås på 200 grader i ungefär en halvtimme.
Servera med ruccola, rostad vitlök och stekt tempeh som marinerats i fikonbalsamico.

1 kommentar: