måndag 2 juli 2012

Panerad fusk


Astrid & aporna släppte för några dagar sedan sina nya produkter, kul tycker jag såklart och kände att jag var tvungen att testa! Mest spännande tyckte jag att deras "Panerad F*sk" verkade. Eller deras och deras, är inte helt säker på vem eller vilka som faktiskt producerat de nya produkterna i och med att astrid&aporna tidigare släppt en del produkter under eget namn som egentligen var producerade av Redwood. Men vad gör väl det egentligen? Veganskt och gött är ju det essentiella, sen får det stå vad det vill på paketet tycker jag. Fast ja, jag gillar i och för sig astrid&apornas illustrationer. Huruvida Panerad F*sk smakar som fisk eller inte tänker jag inte diskutera eftersom jag bara ätit fisk en gång i mitt liv och faktiskt inte har en aning om hur det faktiskt smakar. Men gott var det, och det smakade lite hav. På ett bra sätt.

Panerade fusken stektes och serverades tillsammans med nypotatis, remouladesås och en liten sallad på blandat bladgrönt, nyrostade solrosfrön, tomat och paprika. Det hela smakade oerhört gott ihop och måltiden ackompanjerades passande nog av småskräniga fiskmåsar och toner av Nina Simone.
Remouladesås:
1 dl soja/havremjölk
1 msk senap
1 tsk örtvinäger
1/2 dl solrosolja
1,5 dl naturell soyghurt (helst alpros)
1/3 tsk svennecurry
1/2 tsk gurkmeja
ca 0,75 tsk salt
svartpeppar efter smak
1 tsk citronjuice
10 st smörgåsgurksskivor
0,75 msk persilja

Vispa ihop växtmjölk, senap och vinäger i en bunke. Häll ner oljan långsamt i en tunn stråle under omrörning. Finhacka smörgåsgurka och tillsätt därefter tillsammans med soyghurt, gurkmeja, curry. Blanda väl och smaka av med salt, peppar, citron och persilja. Ställ in i kylskåpet tills det är dags för servering.

6 kommentarer:

  1. Jisses vad gott det ser ut. Måste prova fusken snart!

    SvaraRadera
  2. Hur kommer det sig att du bara ätit fisk en gång? Har du varit vegetarian hela livet? (Om man får fråga:))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man får fråga. Jag har inte varit vegetarian hela livet tyvärr, men innan jag blev vegetarian så var jag allergisk mot bland annat fisk. Enda gången jag smakat fisk var när jag skulle prova om jag fortfarande allergisk, det var jag inte men sen skippade jag djur i maten så det var enda gången. Nu vet du!

      Radera
    2. Nu vet jag :) Tack för att du stillade min nyfikenhet! Jag har bara träffat ett par personer som varit veg*ner hela livet, de är tyvärr inte så många. Fusken och ditt medföljande recept ser fantastiskt gott ut, jag gillar verkligen remoulade!

      Radera
  3. Fin förpackning t.o.m!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yes!! Tror det är Maria Borgelöv som illustrerat, och hon är grym hon!

      Radera