måndag 23 juli 2012

When in Düsseldorf

Tänkte slänga in ett litet tips för den som råkar vara på resande fot. Hamnade lite av en händelse i Düsseldorf i slutet på förra veckan och och på väg till stället vi egentligen hade tänkt oss käka på såg vi en lokal med en ljusdiodskylt där det stod "çigköftem Vegan". Gött, tänkte jag och mitt resesällskap för dagen och kände att vi åtminstone borde gå in för att kolla läget. Det visade sig vara ett väldigt fräscht snabbmatställe/gatukök med turkisk/mellanöstern-mat. Personalen var väldigt trevlig och vi fick provsmaka innan vi bestämde oss om vi ville äta där eller inte.


Allt var inte veganskt men rätten som hette precis som stället, dvs Cigköftem, var det så vi beställde in en stor tallrik att dela på. Till serverades 4 st flatbreads, citron, grönsaker, lök och en ljuvligt småsyrlig äppelsås som passade fint till resten av tillbehören. Cigköftem då? Vad är det för något? Jo, det är små bitar (stora som en halv handflata) av tomat, valnötter, vete och kryddor som malts samman och faktiskt smakade riktigt schysst. Vi tog den milda varianten men det var nog med hetta även i den, och då gillar jag ändå stark mat. Vi blev proppmätta båda två men inte med den där flottiga känslan som oftast följer med gatukök vare sig man vill eller inte utan på ett väldigt fräscht sätt. Typ 60 kronor per person fick vi betala för lunchen som höll oss mätta resten av dagen inklusive dryck. Lätt värt. Sen kom personalen upp under måltiden och bjöd på efterrätt och kaffe utan att vi bett om det. Trevlighetspoäng indeed på det.

Kölner Strasse 285 ligger stället på i Düsseldorf. Förutom detta ställe verkade Düsseldorf vara en helt okej stad matmässigt. Det är europas största japanska koloni vilket medför att det finns sushiställen i precis varje gathörn och mycket tofu och alger och liknande. Sen kikade vi förbi stället vi egentligen tänkt gå på också, Sattgrün på Graf-Adolf-Platz 6. Det verkade också schysst, snubblande nära helveganskt med bland annat stor buffé i trevlig lokal. Funderade på om jag skulle trycka i mig en kaka där men det orkade jag ju inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar