torsdag 5 juli 2012

Chocolate chip cookie ice cream

1 pkt Carlshamns Luftig visp
1 msk sojamjölk
1,5 msk kakao
1,5 dl socker
40-50 g krossade chocolate chip cookies (antingen hemmagjorda eller tex 2-3 st av ica basic chocolate chip cookies - de är veganska)
eventuellt ytterligare chocolate chip cookies till dekoration


Rör ihop Luftig visp, sojamjölk, kakao och socker i en bunke tills de blandats väl. Släng ner blandningen i glassmaskinen i 5 minuter, häll därefter hastigt ner kak-krosset och låt glassmaskinen köra vidare tills önskvärd konsistens uppnåtts.

3 kommentarer:

  1. Om man använder glutenfria chokladkakor från Semper och sojabaserad grädde blir glassen glutenfri:-).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah, sant! Tror den skulle bli snäppet godare med alpros nya vispgrädde också (fast fick inte tag i den just den dag jag gjorde glassen) och då kan man skippa sojamjölken i receptet också eftersom alpros är betydligt lösare än luftig visp. Är så dålig på det där med glutenfritt att jag skäms lite.. fast jag antar att de som är glutenintoleranta blir grymma på att modifiera recept precis som veganer blir grymma på att veganisera.

      Radera
  2. alltså gud jag dör. i klass med bananplättar!

    SvaraRadera