söndag 16 juni 2013

Enkel wok

Ibland är det bästa det enkla. Wok är ett bevis på det. Men personligen tycker jag att tofu gör sig bäst när den har en rätt knaprig yta men ändå blivit genomstekt. Därför plockar jag gärna fram tofun innan, tärnar och steker på hög värme (eller bakar i ugnen) Tills den där fina stekytan trätt fram. Denna gången stekte jag i rostad sesamolja. Sedan vänder jag bara ner den i wokpannan när resten av woken är näst intill klar, mest för att det är lätt att blanda i en wokpanna.

250 g fast naturell tofu
några tsk sesamolja gjord på rostade sesamfrön

3 vårlökar
1 näve böngroddar
2-3 nävar babyspenat
1,5 dl finstrimlad vitkål
lite citrongräs
lite chilipulver
tamari efter smak

Strimla vitkål, lök, citrongräs och woka i väl upphettad panna. Vänd ner böngroddar och spenat tillsammans med chilipulver och en skvätt tamari. rör om ordentligt. Blanda ner den förberedda tofun och servera.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar