torsdag 9 augusti 2012

Skynda fynda!

Hallihallå! Idag var jag på Green Matmarknad i västra hamnen, Malmö. Trevligt ställe, massa veganska och ekologiska produkter. Vet ni vad jag hittade? Tre olika sorters fruktstänger av märket Castus! Med smakerna blåbär, russin och päron. De består av i princip bara frukt, lite olja och vatten - inget tillsatt socker! Och veganska såklart. Har inte hunnit smaka än men har säkra källor på att de är göttiga.

Just idag kostade de 2 kr/påse, i vanliga fall typ 17 kr/påse så jag är nöjd även om de inte skulle vara världens smaksensation. Men den som lever får se.

För övrigt har Green Matmarknad också en liten fräsch, clean restaurang i samma byggnad. Dagens lunch serveras för 75 pix kl 11.30-14.00 där finns ett vegetariskt alternativ, och vi undrade om de kunde göra en vegansk variant om man frågade. Som svar fick vi att de skulle se över sitt koncept en smula och allra senast första september (om inte tidigare) skulle deras vegetariska lunch alltid vara vegansk (fast den kommer fortfarande marknadsföras som vegetarisk)! Detta följdes med motiveringen "det känns ju befängt att exkludera veganer, allt veganskt är ju vegetariskt". Big up!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar